erlinnea.blogg.se

2013-09-27
16:43:00

Snart kommer mina älsklingar
Står vid tågcentralen i Gävle och inväntar mina inneboende för helgen. Sedan bär det av hem till Sandviken för att äta fläskfilé, dricka vin och ladda inför utgång! Helgen kommer bli fullspäckad! Det finns bara en sak som kunde varit bättre, nämligen vädret! Usch vad blött och kallt!

2013-09-26
14:24:00

Åker buss

2013-09-26
01:37:00

Bilder från dagen

2013-09-25
21:03:57

Det är lite jobbigt
Det suger att jag mår lite dåligt så här dagarna innan tentan. Att jag inte kan fokusera, att huvudet snurrar och att jag har så mycket annat att planera. Jag vet att jag inte kommer klara den här tentan. Jag har inte gjort mig förtjänt av något fint betyg, hjärnan vill men kroppen orkar inte kämpa för det där betyget. Just nu känns det som att jag inte kunnat bry mig mindre om hur det kommer gå på den där jävla tentan, jag vill inte ens se vara med på den där tentamens fan, jag är bara så förbaskat trött. Kanske skulle behöva sova en vecka? Bara ta några dagar och sova, kanske är det som är "problemet". Nej usch blä, skit samma hur trött jag är för nu gör jag det här. Tack och hej.

2013-09-24
21:23:35

No mode
Jag är inte på humör för någonting för tillfället. Jag har ingen lust att diska, ingen lust att städa, ingen lust att plugga inför tentan, ingen lust att skriva det här inlägget osv. Det enda jag vill göra är att äta godis. Massa godis. Men det har blivit lite för mycket godis och kolhydrater måste jag erkänna, så jag håller mig hemma; godissugen och trött.
 
Helgen i Nynäshamn var underbar, önskar att den aldrig tagit slut. Men nu är man tillbaka till verkligheten och imorgon så måste jag börja plugga på allvar. Tentan är på fredag och jag har inte så mycket som öppnat boken. Känns inte lovande inför fredagens utmaning, men jag mår inte så bra och jag gör så gott jag bara kan.
 
Efter tentan på fredag så kommer mina käraste bästa vänner upp till mig, nämligen min storasyster Emelie och min "lillasyster" Minea. De kommer efter tentan har vi planerat, i god tid för att hinna vara med på fredagens Kårfest. Tentan kommer alltså avslutas med en fet "tentan-är-slut-fest". Bilder från kvällen kommer upp på lördag.
 
Ja, som sagt så har jag massor av saker att göra och se fram emot, men har ingen ork just nu. Tror jag borstar tänderna och går och lägger mig. Imorgon vill jag vakna som en ny människa, med massor av energi och ork.
 
Peace out!
 
Pussar & kramar

2013-09-24
21:12:00

Håret efter besök hos min goda vän Frisören

2013-09-23
14:37:00

Bilder från Nynäshamn

2013-09-19
22:34:01

Dagens bildkollage





2013-09-18
08:37:47

Mission Completed
Steg 1, avklarat! Att ta fem väskor till resecentrum och få in dem i bussen. tre väskor har jag i knäet och de andra två ligger i bussen ytterfack. Så kan det gå när man packar så det brakar!

Nu är det bara en föreläsning, en företagspresentation och finjustering av inlämningsuppgiften innan jag kan boka mitt tåg och åka hem till mitt kära Nynäshamn. Saknar min familj <3




2013-09-17
21:54:00

Finne i armhålan? Eller inflammation i en hårsäck?
För tre dagar sen tyckte jag mig hitta en finne i armhålan, den var lite svullen och ut kom massa var. Nu tre dagar senare så känner jag hur det ömmar; den lilla finnen har nu tredubblat sig. Känner på den, tycker att det är något hårt i mitten. Ut kommer rinnande var och massa blod, men den hårda klumpen i mitten verkar inte vilja ge med sig. VAD ÄR DET FÖR FEL?
 
Btw. Om 6 minuter sätter de på vattnet igen! ÄNTLIGEN!

2013-09-17
20:34:00

Plugglooken mina damer och herrar, glasögon och en munktröja!

2013-09-17
15:12:57

Plugg, hemligt uppdrag och inget vatten
Så då har man kommit till slut tampen på inlämningsuppgiften, ÄNTLIGEN! Det börjar äntligen kännas som att man förstår något nu, ser fram emot föreläsningen imorgon och på måndag. Efter att den här uppgiften är inne kommer jag leva och andas affärsredovisning och ha tentan i bakhuvudet. Jag vill INTE skriva om den här tentan.

Efter vår pluggdejt så for jag iväg till stan på hemligt uppdrag! Alla tjejerna var nyfikna på vart jag skulle, men jag höll min vetskap för mig själv och lät dem pinas. Är det något som är roligt så är det just detta, att ha en hemlighet med sig själv. Vem vet snart kanske jag avslöjar denna hemlighet? Det får framtiden avgöra.

Nu är jag hemma i Sandviken igen och kom precis på att vi har stängt av vattnet hela dagen fram till 22 ikväll. Därför har jag satt upp lappar vid varenda kran i hela lägenheten att jag INTE ska använda kranarna (detta pga. att jag spolade på toaletten när vattnet var AVSTÄNGT!).

Nu ska jag städa i den mån jag kan, dvs. dammsuga alla vrår, plocka och packa ihop mina saker inför imorgon. För imorgon kommer den dagen jag längtat så mycket efter, nämligen den dagen jag åker hem till min kära familj! :)

Men innan jag kan börja städa ska jag äta min köttfärssås med tillbehöret inget, är fruktansvärt hungrig!

Hörs senare bloggen!

Pussar & kramar

2013-09-16
09:24:00

Klockan är nio och jag är i fullgång!
 
 
Det blev ingen längre löprunda imorse, kom kanske 400 meter innan jag bestämde mig för att det inte funkar att springa idag. Så det blev en powerwalk 50 minuter och exakt 5 km, är helt okej nöjd med det eftersom jag precis har "tillfrisknat" och försöker komma igång igen. Under min morgontur kom jag fram till att ett bra första delmål inom löpträningen vore att ta mig runt hela rundan utan avbrott. Det är ungefär där jag lägger ribban för min träning just nu, mål som är lätta att nå och ingen tidspress, till att börja med.
 
Nu börjar det bli dags att torktumla kläderna i tvättmaskinen och ladda en ny maskin med tvätt. Sedan blir det äggröra och havregrynsgröt till frukost; är hungrig som en varg! Det är lite spännande det här, att gå upp sju på morgonen för att tvätta och städa när man egentligen inte börjar förrän 13.15 idag. Vuxenpoäng kanske?
 
Pussar och kramar
 
Hemkommen från powerwalken, nämnde jag att det spöregnar?

2013-09-15
21:16:00

Förkylningen börjar nå ett slut, nu kör vi! Men hur?
Sitter här och försöker hitta någon rolig effektiv diet som jag kan prova på i några veckor, hittade en hemsida som heter www.starkare.nu som verkar ha koll på läget. Det finns mycket intressant fakta ang. kost på denna sida! Den förespråkar inga dieter, utan den informerar mer om vilka näringsämnen som finns i vilka matprodukter, jämför olika kolhydrater, fetter m.m. Mycket intressant läsning! Fick därmed upp ögonen för ISO-dieten. 1600 kcal om dagen, 33% kcal, 33% fett och 33% proteiner. De rekommenderar där att man ska satsa på laktosfri och glutenfri kost, vilket jag tycker låter suveränt! Det ska tydligen vara en bra diet för hälsan; det enda som återstår är att skriva ner vad jag ska ha i maten, ta reda på vilken effekt maten har på mig och sedan börja fila på en diet som får börja i samband med löning den 25/9. Fram tills dess nöjer jag mig med att undvika socker, mjöl och laktos.
 
Imorgon börjar jag dra ut och springa igen, har gjort i ordning ett litet träningsschema som jag ska följa här hemma (då jag ännu inte har medlemskap på något gym). Vill satsa mycket på styrketräning eftersom det är oerhört bra för fettförbränningen, men jag vill också vara i lite bättre form än vad jag är nu innan jag börjar gymma igen. Har dessutom hört att Kåren på Campus erbjuder gratis träningspass alla vardagar i veckan för studerande på HiG. Det finns allt från body pump och core till spinning och yoga. Det blir garanterat en del utav vardagen, dessutom är det gratis! Ska förbi där en sväng imorgon och slänga in en anmälan till något pass i veckan. Åker dock hem till Nynäshamn på onsdag, om allt går enligt plan, så då får det bli ett pass på tisdag förhoppningsvis. Då har jag två alternativ, antingen Bollywood Dance eller Body Pump. Though choice!
 
Aja, nu är det dags att diska och rensa tvätt inför mitt besök i tvättstugan imorgon bitti! Vi hörs!
 
Pussar & kramar

2013-09-15
19:35:00

Slut som revisor
Nu har 8 timmar av plugg, fika, näsrensing, lek, smink och skratt kommit till dess ända. Vi har fått rätt så mycket gjort på inlämningsuppgiften, jag börjar se resultat efter allt vårt slit, men bäst av allt; Ett slut på denna förjävliga kurs.

2013-09-15
10:02:00

Godmorgon önskar trötter
Det fick bli en tidig kväll igår, ramlade i sängen vid halv elva och slocknade direkt efter att jag och pojkvännen sagt god natt på mobilen. Vaknar nu, 10 timmar senare; tröttare än någonsin. Funderar på om det är min förkylning som äntligen håller på att brytas ner, då behöver man mycket sömn har jag hört!
 
Nåväl, nu sitter jag här i soffan, som alla andra mornar, med en koppkaffe och två ägg. Det ena ligger i min mage medans det andra ligger på vänt. Jag älskar kokta ägg, och gulan får gärna vara lite krämig men inte speciellt rinnig. Och vad lyckades jag med? Jo en rinnig äggula. Och inte nog med det, totalt kokade jag fyra ägg. 2 st till frukost och 2 till mellanmål under pluggstunden. Jippi.
 
Nej nu börjar det bli dags att ta sig samman och göra sig klar inför att åka till staden och plugga. Vi bestämde oss för att ses vid 11 idag, så förhoppningsvis kan jag åka hem vid fyra så att jag hinner göra matlådor och äta en ordentlig middag. Mycket ska det göras! Inte nog med att jag måste göra matlådor, jag måste även städa, rensa tvätt, diska och allt annat som man ska ha gjort i ett hushåll. När min pojkvän var här på besök så blev hela lägenheten en enda stor röra. I don't like it.
 
Vi hörs!
Pussar & kramar
 
 

2013-09-14
10:20:05

Nu är det slut på det roliga, dags att ta tag i allvaret!
Hade en grym kväll igår med både nya och gamla vänner. Dansade så att benen brakade och fötterna började verka i klackarna. Faktiskt så är det andra dagen i rad nu som jag har klackar på mig, men det som härdar gör en starkare. Har beslutat mig för att jag ska gå i mer klackskor, det gör mycket för figuren och benen; man blir så mycket snyggare.
 
Nu är det dags att börja städa lite här hemma, äta, duscha och åka till några kompisar för lite plugg. Vi blev igår tilldelade ett grupparbete som ska vara inne på torsdag; mitt mål är det ska vara klart tills på onsdag senast. Skulle verkligen vara guldvärt att åka hem för att träffa vänner och familj. En onsdag till en söndag gör respengarna lite mer värda också hehe ;)
 
Med allt detta sagt bakis-prat sagt, så ska jag ta tag i dagens uppgifter!
 
Pussar & kramar

2013-09-14
01:14:00

Utgång + förfest i Gävle

2013-09-09
12:36:00

Trött tjej på väg hem från föreläsning

2013-09-08
01:43:13

Snyggingen har anlänt
 
 
Äntligen har min älskade Tobias kommit upp till mig i Gävle! Han fick vänta i tjugo minuter innan jag kom och mötte honom vid tåget (jävla x-trafik som inte kan hålla tiden), men det var ett härligt återseende må jag säga. Nu har vi ätit fläskfilé med gräddsås, rotfrukter i ugn, bearnaisesås och glass till efterrätt! Det blev en fin mini födelsedag för min prins och hans present var väldigt uppskattad. Är oerhört nöjd med dagen och än är den inte slut, lite Harry Potter står på agendan för natten!
 
Jag ville ta en bild på mig och min kära man, men han vägrade vara med på kort för tillfället. So I'm going solo!
 

2013-09-06
22:25:00

Har insjuknat i nollesjukan
Det sägs att alla som genomgår en nollning blir sjuka strax efter nollningens slut... Läskigt nog stämmer det för eleverna på Högskolan i Gävle och däribland även på mig. Jag har fått nollesjukan. Sprängande huvudvärk, halsont, feber och kräktes en gång pga. huvudvärken. Jag kan erkänna att jag grät en skvätt i morse, när jag insåg hur liten och svag jag är och hur långt det är hem till mamma. Jag brukar tycka synd om mig själv när jag är sjuk, men det har nog aldrig varit så här synd om mig som det har varit just idag. Värktabletterna tog slut, jag blev tvungen att gå och handla, kräktes, ringde hälsocentralen, fick inte komma dit pga. att jag kräkts EN gång, ringde mamma och klagade på livet, ångbadade ansiktet, har blåsor kring näsan från alla gånger jag snutit mig; jag skulle kunna fortsätta i minst 10 rader till om vilken skit dag jag har haft, men jag avrundar där.
 
Imorgon är det inplanerat att jag ska få besök, av ingen mindre än min kära älskade pojkvän. Men på grund av omständigheterna och min förbaskade inlämningsuppgift som ska vara inne på måndag, kanske vi måste skjuta upp vistelsen en eller två dagar. Det kanske inte låter så mycket, men när man är van att se varandra varje dag och dessutom inte har sett varandras ansikten på 18 dagar, så låter det och känns det inte mycket bättre att utöka oändligheten till 19 eller 20 dagar istället. Dessutom är planen att vi ska fira hans födelsedag imorgon (som jag missade) med att äta mat, dricka vin, gå ut och sätta oss på en uteservering och skåla för min älskling. Känns ju inte lika festligt att göra något sådant på en söndag eller måndag.
 
Nej mycket snack och lite verkstad. Nu ska jag fortsätta med min inlämningsuppgift så att jag hinner bli klar med den till på måndag. This is Linnea signing out and leaving her frustration in this blogpost.
 
Pussar & kramar

2013-09-05
22:59:00

Sängen har kallat
En lång dag måste jag säga. Har fått mycket gjort med tanke på mitt tillstånd, hoppas bara att jag mår okej imorgon så jag kan gå på föreläsningen. Fingers crossed! God natt!
 
Pussar & kramar
 
 
 
 

2013-09-05
09:27:00

En kopp te och en pluggmarsch!
Efter att ha legat hemma med feber och ont i huvudet sen i måndags, är det skönt att känna att febern börjar dra sig tillbaka. I och med nollningen har man inte haft möjlighet att hänga med på det höga tempot som kursen håller, så därav ligger vi alla lite efter i både kurslitteratur och övningsuppgifter. Så därför är jag en aning less på mig själv, för att jag blev sjuk just den här veckan. Missade dessutom en föreläsning igår pga. Att jag var så pass febrig att jag inte ens kunde lämna sängen; gissa om det svider. Men eftersom jag mår lite bättre idag, så ska jag köra igång ordentligt nu!
 
It's time to light up the candles, and turn down the lights.
I've got myself a little date with my litterature.
 

2013-09-05
09:01:47

Lite bilder från N0llningen
 

2013-09-04
20:18:00

Ett första inlägg på bloggen
Det här måste ju vara det svåraste av allt med att ha en blogg. Hur lägger man upp det allra första inlägget? Hur får man någon intresserad av det man skriver? Hur når man ut till människor? Jag har klurat på det ett tag och det var faktiskt förvånansvärt lätt att svara på de ovanstående frågorna. Eftersom det här är min blogg, så kan jag lägga upp mitt första inlägg och alla mina andra inlägg, precis som jag själv vill. Det spelar ingen roll hur många som är intresserade av vad jag skriver eller hur många som läser det här, för det är inte antalet läsare som räknas. Jag vill att de som läser min blogg ska vara intresserade av mig, att de som vill ska kunna nå mig och inte tvärtom. Tveka aldrig att fråga mig om mitt liv, vem jag är, mina bästa cirkustricks i sängen; skämt åsido. Den här bloggen är för er som är intresserade av vad jag har att skriva och för er som vill nå mig. För jag är inte en dryg 20-åring bakom en bloggalias, jag är en människa. En ganska bra sådan skulle jag nog vilja tillägga.
 
Jag har precis påbörjat ett nytt kapitel av mitt liv. Jag har lämnat mitt hem, min säkerhet och flyttat till en ny stad där jag inte kände någon. Nu har jag bott i denna stad i drygt 2 veckor och det känns redan som hemma. De människor jag träffat klassificerar jag redan som mina vänner, min lägenhet ser jag som ett hem, staden jag bor i känns främmande men inte skrämmande och bäst av allt ser jag fram emot vad framtiden har att erbjuda.
 
Det lilla jag har sett av studentlivet här i Gävle, har varit awesome. Nollningsveckan var helt galen, jag träffade så mycket nya människor och har så mycket att vara tacksam för till dem som gjorde denna nollning möjlig. Första kursen är svår, riktigt svår. Men med lite jävlaranamar ska jag nog (med mycket hjälp av mina kurskamrater) visa att jag är här för att lyckas.
 
Det liv jag lever är riktigt bra. Det finns bara en sak som jag saknar. Och det är livet jag lämnade bakom mig. Det låter kanske konstigt för många, men det känns som att jag lever ett dubbelliv. Som att mitt gamla liv inte är en del av mitt nya liv och tvärtom. Som att jag har en dubbelexistens.
 
Nu börjar det bli dags att avrunda det här första inlägget, personligen skulle jag nog inte läsa detta eftersom det är liiite för mycket text och liiite för lite bilder. Mais, c'est la vie!
 
Pussar och kramar